Followers

I Believe-irfan Makki Ft. Maherzain Mp3

Monday, 11 July 2011

SKPDL - Percious Moments

 
The Percious Moments

SKPDL

"You come from nowhere
you are the last great wall
on this south bay
you are the gloriest
you are the greatest
you are the best
you are everything "

The Truthly : Fen NinetyOne Fen
http://norafandi-fendy.blogspot.com/
12 Julai 2011 ( 0013am)


6 Iltizam (year 2003)
Sedar ataupun tidak dah 8 tahun kita telah melangkah jauh meninggalkan sek rendah, sememangnya zaman sekolah dulu adalah zaman yang paling terindah dalam hidup,
tak kira la either Tadika, Sek Rendah or Sek Menengah,
today aku nk b'crita about my SKPDL.....
tapi aku stat terus dengan darjah 6 ye.....


Dulu, aku ni kira head prefect + head students kat situ...so kuasa automoni utk menakluk dan memerintah sangat tinggi la...dah jadi macam "prince" kat sekolah.....hahaha
yang best nya dulu, setiap students dlm kelas aku
(6iltizam) ada couple masing2....so gossip among us nie tersangat la panas...ada sampai kantoi surat cinta lg kat bawah meja...(surat cinta yang telah digunting2 halus , juz tunggu masa untuk dicantumkan je) betoi x ?? Nur Hazwani ??? hihi...nie semua kerja geng2 pengawas lelaki la ( Zainuddin, Nasrullah, Zulhilmie ) dan ketuanya sapa lagi -aku larh....kami dulu boleh dikatakan masing2 ada couple hooo...so jgn sesekali kacau....dangerous....hahaha...

Kamarul Zaman
The Greatest Hottest Couple ::
Fendy + Hazwani .. 
Kak Cik + Zainuddin ...  Shimah + Hafizudin ....
Yani + Syahmi....

The Hottest Couple ::
Nadiah + Nasrullah ...
Zulhilmie + Intan .... 
Syahirah + Azran ...
Syafiq + Azimah...

itulah yang aku ingt....dekat 16 orang bercouple dalam kelas aku dulu.....
Suhana
macam-macam kerenah la kami dulu, tak siap homework la terutamanya (math) , boleh dikatakan setiap hari suara SupprANOO Cik. Normala Johari akan kami dengar....

wOiii !! hampa x reti2 nak diam ka...dah la kita ni kelas atas sekali..dengar 1 sekolah, hampa x malu ka...nanti  yang malunya nanti cikgu la..."" 

Zainuddin
Al-maklumlah, dia kan guru kelas kami dulu...so kena straight la sikit..
Guru Normala la antara paling garang dulu time kami darjah 6, n paling sporting Cikgu Rohani ..... Madam Noraini plak famous dgn cubitannya yang teramat pedis dan menusuk...arghhh !!!! tapi best nya dulu, Cikgu Normala akan bawa susu chocolate ...sapa yang boleh buat math/ dapat math paling tinggi maka dapatlah susu chocolate dari dia... jadi pakat ramai la yang duk berguru dgn "Fazrin Hassan Champions Math" time dlm kelas aku dulu..... yela kan nk tanya kak cik malu !! huhu

Al-Khuzaini
tu pasal cerita dalam kelas, pasal luar kelas pun aktif gak budak-budak 6 iltizam nie...mewakili sekolah sana sini, ada yang join menari sampai peringkat negeri ( Diva Siera Frivolous , Shimah) lagu Badarsila: Siti Nurhaliza...x lupa gak yang join competition "Pidato Piala Di Raja" , aku la (fendy) n "Pertandingan Bercerita" (Zainuddin)...dia sampai ke peringkat negeri wOO..jangan buat main....Majlis Tadarus Al-Quran pun ada dlm budak kelas ni join gak, Tilawah Al-Quran, Hafazan, Nasyid...perghh !!! xpernah2 menang pun..just sekadar ambik bhagian je...yelah kan yang masuk nya aku....hampeh !!! haha..Sukan Tahunan budak 6I ada team2 yang power, kalau acara balapan 

Nur Azimah

Kategori Lelaki::
- Nazrul Syamer, Nasrullah , Zharis , Fendy

Kategori Perempuan ::
- Hashimah Hasnan (olahragawati) memang hebat...dapat anugerah Kokurikulum terbaik lagi Kategori (P)

Lontar Peluru kelas kami ada Champions Chip ::
- Nur Iryani & Muhammad Syahmi ....
Lailatul

Kalau tengok dalam kelas aku ada primadona tau Intan Bashah & Nurazni Azreen.... si lailatul ni pun Gorgeous gak dulu.....

Permainan tradisi dalam kelas dulu batu seremban, tudung tin, foto dan lawan pemadam....kalau dulu, batu seremban pencabar aku "Hashimah Hasnan" Princess Of Seremban Stone..hahaha....




Nur Atikah
Member aku kelas 6 iltizam (year 2003)

1. Nor Afandi B Mohd Sohime
2. Muhammad Syafiq B Mohd Noor
3. Kamarul Zaman B Mohd Noor
4. Muhammad Zainuddin B Baharuddin 
5. Muhammad Al-Khuzaini B Hamzah
6. Zulhilmie Nizamuddin B Mohd Nawi
7. Muhammad Syahmi B Sahidan
8. Muhammad Hafizudin B Roslan
9. Tan Chin Chong
10.Nasrullah B Abu Bakar
11. Muhammad Nazrul Syamer
Amira Syahida
12. Muhammad Fazrin B Hassan
13. Muhammad Fazrin B Shah
14. Arvin 
15. Afiq B Ismail
16. Muhammad Zharis B Mad Said
17. Azran
18. Shahrizan
19. Umi Syukriyah 
20. Umi Fikriyah
21. Intan Bt Hamizan
22. Nurazni Azreen B Abd Aziz
23. Nurul Nadiah Bt Rosli
Nur Hazwani
24. Nur Hazwani Bt Mohd Zailani
25. Nur Iryani Bt Azman
26. Lailatul Bt Nordin
27. Amira Syahida
28. Syahirah Bt Alias
29. Norzee Hanim
30. Nur Mardhiyah 
31. Nur Atikah Bt Nurazam
32. Azimah Bt Othman
33. Farah
34. Suhana
35. Nur Hidayah Bt Abdul Halim
36. Aida Orkid
Syahmi

Cikgu-cikguku 6 Iltizam (year 2003)

Cikgu Normala :: Mathematics
Cikgu Rohani :: Bahasa Melayu Pemahaman + Penulisan
Madam Noraini :: Sains
Madam Che :: Bahasa Inggeris
Ustazah Rohaida :: Pendidikan Islam
Cikgu Nasir :: Kemahiran hidup
Nur Hidayah


UPSR nak dekat ni , Persediaan ???? ::
erm..stat dari situ la semua pakat fokus dgn soalan-soalan sebenar UPSR..cuak giler kot.....geng-geng kami ni majority mmg target nk masuk sekolah MRSM....langkawi kot...sebab tengok ramai yang berpotensi untuk dapat straight A's...mcm Intan, Hidayah, Mardhiyah, Nadiah, Suhana,Khuzaini, Kamarul  semua nie top2 scorer la kat sek dulu....tp bila dapat2 result....hanya seorang sahaja yang dapat 5A's .. 6 orang 4A ...sangat menyedihkan tapi Alhamdulillah syukur sbb kebanyakkannya dapat sekolah bagus2 :


1. SMK Penang Free School ( Kluster School ) - Khuzaini / Kamarul
2. SMKA Al-Mashoor (L) ( Kluster School ) - Fendy / Nasrullah
3. SMK (P) St.Georges ( Kluster School ) - Intan Bashah
4. SM Sains Sultan Muhammad Jiwa - Nurazni Azreen
Nur Hashimah
5. SMKA. Al-Mashoor (P) -Nur Mardhiyah / Hidayah
6. SMK Bukit Jambul (Bestari) -Zainuddin/Shimah
7. SMK. Batu Maung - selebihnya.....

Nor Afandi
kenangan yang terukir di sekolah rendah adalah zaman yang paling berharga dan tidak sama sekali akan berulang kembali...semoga memori yang terukir dan terpahat di Sekolah Rendah Permatang Damar Laut akan terus dikenang sehingga ke akhir hayat......


 "jasamu guru yang mendidik dan mencurahkan segala ilmu sangatlah kami hargai, 
benarlah, 
kami tidak mampu membalas jasamu guru melainkan dengan kejayaan dan
keberkatan yang telah engkau curahkan kepada kami yang bernama pelajar "

"Doa kami untuk-mu guru-guru semoga terus berbakti untuk generasi anak bangsa yang akan datang"...amin

kujuga tak lupa nk ucapkan terima kasih banyak2 kat sapa yang sanggup baca blogger aku ni !!! so after baca nie jd la follower aku tau ....
lou u'ollzz so much !!! ........terima kasih sbb korang semua jadi kawan aku :) hihihi..assalamualaikum...











2 comments:

  1. woooooo.kecik2 dah pandai couple2 yer :)

    ReplyDelete
  2. haha ~~ cinta2 monyek !! huhuhu

    ReplyDelete